Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

Zaziv Duha Svetoga u novoj 2019./2020. akademskoj godini na KBF-u u Sarajevu

U utorak 1. listopada 2019. godine, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, crkvene naučiteljice, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu svetim misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga započela je još jedna akademska godina.

Na početku svete Mise, koju je slavio Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski i veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta, sve prisutne profesore, profesorice i studente u ime uprave Fakulteta pozdravio je i zaželio dobrodošlicu izv. prof. dr. Darko Tomašević, dekan.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Vinko pozvao je studente na marljivo studiranje u novoj akademskoj godini, što će im omogućiti ne samo stjecanje potrebnoga znanja, nego i životne mudrosti te snage i osposobljenosti za svjedočenje Istine i evanđeoskih vrednota u današnjem svijetu i vremenu. Potaknuo je sve prisutne da, po zagovoru sv. Terezije, njeguju krepost poniznosti i jednostavnosti te se u tome stavu i otvorenosti Duhu Svetomu oblikuju kao navjestitelji Božje Riječi i njegova Kraljevstva.

Nakon popričesne molitve studenti i profesori KBF-a su pjevanjem himna O dođi, Stvorče, Duše Svet zazvali Duha Svetoga u novoj akademskoj godini.

Misno slavlje su pjevanjem i asistencijom animirali bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, a čitanjem prigodnih liturgijskih čitanja studenti laici.

Nakon proslavljenog euharistijskog zajedništva, uzoriti Kardinal, profesori, profesorice i studenti okupili su se u bogoslovskoj blagavaonici u zajedništvu obiteljskoga stola.