Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

Biskup Stojanov posjetio KBF u Sarajevu

U ponedjeljak, 4. studenoga 2019., skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. dr. Kiro Stojanov koji se nalazi na redovitom 77. zasjedanju Biskupske konferencije BiH susreo se sa izv. prof. dr. Darkom Tomaševićem dekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu u zgradi fakulteta.

Uz riječ dobrodošlice dekana Tomaševića i vlč. Marka Stanušića koji je nazočio susretu, biskup Stojanov istaknuo je da je njegov razlog dolaska u dekanat gesta zahvalnosti za dolazak i volontersku podršku koju je Katolički bogoslovni fakultet pružio Crkvi u Makedoniji prigodom Apostolskog posjeta Svetoga Oca pape Franje u Skopje u svibnju ove godine.

Biskup je također zahvalio i vlč. Stanušiću za doprinos u organizaciji liturgijske proslave i za sviranje pod svečanim euharistijskim slavljem sa Svetim Ocem.

Sugovornici su se prisjetili radosnog događaja Apostolskog posjeta kao i višedenevnog boravka studenata i profesora u Skopju što je za sve bilo jedno dragocjeno iskustvo. U znak zahvalnosti biskup Stojanov uručio je dekanu Tomaševiću „Zahvalnicu“ KBF-u i medaljon sa likom svetoga pape Ivana XXIII i sv. Majke Terezije koji je rađen u prigodi 29. Papina Apostolskog putovanja. Također isti dar zahvalnosti uručen je i vlč. Stanušiću.