Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

OBRANA RADA – BOJAN TOPIĆ I MEDINA FAZLIĆ

Dana, 26. listopada  2020. godine Medina Fazlić i Bojan Topić obranili su magistarske radnje na master studiju Međureligijski stuidij i izgradnja mira.

Gospođica Fazlić branila je temu pod nazivom Suočavanje s prošlošću. Trauma, PTSP, samoubistvo pred Komisijom u sastavu: prof. dr. sc. Dino Abazović, predsjednik, prof. dr. sc. Aid Smajić, član i izv. prof. dr. sc. Zorica Maros, mentor i član.

Gospodin Topić branio je temu pod nazivom Ponovno promišljanje odnosa religija i nacija na početku XXI stoljeća pred Komisijom u sastavu: prof. dr. sc. Darko Tomašević u svojstvu predsjednika Povjerenstva, prof. dr. Dino Abazović. u svojstvu mentora i prof. dr. Aid Smajić, kao treći član.

Zajedno s Bojanom Topićem i Medinom Fazlić do sada je pet studenata uspješno obranilo  svoje magistarske teme na master studiju Međureligijski studij i izgradnja mira koji su organizirali Katolički bogoslovni fakultet Univerzieteta u Sarajevu, Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu i Pravoslavni bogoslovski fakultet Sv. Vasilije Ostroški u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu uz podršku CRS-a (Catholic relief services) i USAID-a.