Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

PREDSTAVLJANJE KNJIGE IZV. PROF. DR. ŠIME MARŠIĆA

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini kod Teslića, 30. listopada, upriličeno je predstavljanje knjige “Dragi lik tvoj nek’ nas posvud prati!” autora izv. prof. dr. Šime Maršića, profesora na Katedri pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Najprije je u župnoj crkvi u popodnevnim satima vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predslavio misu u koncelebraciji sa župnikom i čuvarom svetišta preč. Borisom Salapićem i još četvoricom svećenika.

Potom je u pastoralnoj dvorani uslijedilo predstavljanje knjige autora dr. Maršića. Na početku su nazočne pozdravili preč. Salapić i nadbiskup Vukšić. Nakon toga su prikaz knjige dali profesor na KBF-u u Sarajevu i recenzent izv. prof. dr. Drago Župarić, te vlč. Ivan Matijević i sam autor.

«Rekao bih da je ovo jako dobro djelo, jer ostaje kao jedna monumentalna stvarnost koja govori o pola stoljeća jednoga događaja. Događaja koji je okupljao mladost ne samo iz jedne nadbiskupije nego i iz cijele Domovine. Okupljao je mlade koji su bili i koji jesu temelj opstanka jednoga naroda, nacije, kulture i vjere. Stoga neka nam ova monografija bude poticaj da svi mi skupa i dalje predano radimo oko duša naših mladih», rekao je, između ostaloga, vlč. Matijević na predstavljanju.

«Iščitavajući ključne misli propovijedi, pozive na hodočašće i osobna iskustva mladih, čitatelji će također imati prostora za osobne zaključke te pronalazak poticaja za svoje duhovno dozrijevanje i zauzeto svjedočenje kršćanskih uvjerenja», piše u recenziji prof. Župarića.

«Današnja mlada generacija dobit će poticaj i ohrabrenje ustrajati na tom putu, a oni koji su zagazili u godine, neka se rado sjete kako su rasli u vjeri i spremali se za život. Čitajući poruku slavlja i gledajući slike događanja, bit će im draga uspomena, ali i radosni poticaj da to bogatstvo vjere ne izblijedi, nego bude izvorom hrabra hoda u ovim vremenima i na ovim prostorima», stoji u predgovoru za knjigu koji je napisao vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

Tekst i foto: Nedjelja.ba