Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

ZAVRŠENA PROMOCIJA FAKULTETA U SREDNJIM ŠKOLAMA

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu u suradnji s Katehetskim uredom Vrhbosanske nadbiskupije realizirao je od 28. ožujka 2022. do 27. travnja 2022. godine aktivnost promocije Fakulteta po srednjim školama u nekoliko kantona.

Ovo je po prvi puta da Katolički bogoslovni fakultet organizira promociju Fakulteta na ovaj način. Cilj aktivnosti bio je prije svega upoznati učenike maturante s filozofsko-teološkim studijem koji se izvodi na ovome Fakultetu, područjima koja se na njemu izučavaju, mogućnostima upisa, akademskoj kvalifikaciji i mogućnostima angažmana i zaposlenja po završetku studija ali i studentskom životu i smještaju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kroz mogućnost postavljanja pitanja učenici su imali priliku saznati i mnoge druge stvari o Fakultetu i gradu Sarajevu.

Kroz mjesec dana koliko je trajala ova aktivnost, profesori i djelatnici  susreli su se s preko 600 maturanata u 20 srednjih škola. Vrijedno je naglasiti da se aktivnost odvijala uz svesrdnu podršku i suradnju ravnatelja srednjih škola i vjeroučitelja koji u njima djeluju.

Ovim putem se zahvaljujemo svim ravnateljima, vjeroučiteljima i učenicima s kojima smo se susreli te se radujemo i budućim susretima.

Mario Jurišić