Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

Preminuo otac prof. Maria Bernadića

Nakon duže teške bolesti u Sarajevu je 28. rujna preminuo Ivan Bernadić, otac vrhbosanskog svećenika dr. Maria Bernadića, profesora na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Pok. Ivica (Ivan) Bernadić rođen je 15. prosinca 1943. u Mostaru kao drugi od petorice sinova Mate Milke rođ. Sušac.

Kršten je u samostanskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

U Mostaru je završio osnovnu i srednju učiteljsku školu. Nakon mature, kako je to već bio običaj u ono vrijeme, njega kao Hrvata-katolika šalju za učitelja u istočnu Hercegovinu, odnosno, u malo srpsko selo Jasenik pokraj Gacka. Tu se zadržao samo jednu godinu i zatim odlazi na odsluženje vojnog roka u Bileću – tadašnju školu pričuvnih časnika JNA. S obzirom da je cijelu mladost bio vrlo aktivan u znamenitom mostarskom KUD-u Abrašević, nakon odsluženja vojnog roka posao je pronašao na tadašnjoj RTV Sarajevo, gdje će se zadržati sve do umirovljenja.

Premda je imao valjanu radnu obvezu, početkom proteklog rata ostavlja posao po strani i pridružuje se braniteljima Sarajeva na sjevernoj gradskoj bojišnici (Žuč). Tijekom trogodišnje vojne službe nanizao je 180 dana aktivnih borbenih djelovanja, pri čemu je i dva puta bio ranjavan. Po završetku rata ponovno se vraća na svoje uobičajeno radno mjesto, svojoj ipak najvećoj ljubavi – glazbi.

Pokojni Ivica je iza sebe ostavio suprugu Lelu, te po dvoje djece i unuka.

Ukop će biti u utorak, 2. 10. 2018., u 13 sati na groblju Vlakovo, nakon čega slijedi Sveta misa u župi Presvetog Trostva u Novom Sarajevu u 18 sati.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!