Univerzitet u Sarajevu - Katolički bogoslovni fakultet

PREMINUO VLČ. ADNAN JAŠAREVIĆ

U jutarnjim satima 28. rujna u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu u svojoj 30. godini života preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, naš nekadašnji student i kolega vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

Nakon što mu je nedjelju, 26. rujna iznenada pozlilo te je prebačen u Opću bolnicu gdje je u ponedjeljak, 27. rujna podvrgnut operativnom zahvatu vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvale, izgubio je bitku za život.

Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se u četvrtak, 30. rujna u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 na Gradskom groblju Bare.

Rođen je 30. siječnja 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Bio je dijete iz mješovitog braka. Kršten je 7. srpnja 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici da bi potom prešao u puno zajedinštvo s Katoličkom Crkvom. Na našem Fakultetu diplomirao je 2017. godine. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. godine.

Počivaj u miru dragi naš Ado!